Akryylilattia

Akryylilattia vaativiin tiloihin

Akryylilattia on lattiaratkaisuna edullinen ja kestävä, joka kestää hyvin hoidettuna jopa vuosikymmeniä. Akryylilattialla on myös erinomainen iskunkestävyys sekä nopea kuivumisaika, jonka vuoksi lattia voidaan ottaa käyttöön samana päivänä sen asentamisesta. Lisäksi, turvallisuus, hygieenisuus ja vedenpitävyys kuuluvat akryylilattian ominaisuuksiin, sillä se on materiaalina saumaton.

Akryyli soveltuu lattiamateriaaliksi tilaan, jossa lattialta edellytetään helppohoitoisuutta sekä kustannustehokkuutta. Akryylilattia on erittäin helppo puhdistaa, eikä siihen imeydy likaa, rasvaa tai kemikaaleja. Akryyli onkin erittäin monipuolinen lattiamateriaali, jolla on useita erityisominaisuuksia ja jonka sävyä ja karkeutta voidaan säätää tilan käyttötarpeen mukaan. 

Haluatko hankkia edullisen ja kestävän akryylilattian? Kysy lisätietoja asiantuntijoiltamme!

Kysy lisää

Akryylilattian edut

Monikäyttöisen akryylilattian etuihin kuuluu nopea asennus, sillä akryylimassapinnoite kuivuu ja kovettuu nopeasti. Saumattomuutensa ansiosta akryylilattia on vesitiivis ja hygieeninen, joka kestää hyvin erilaisia kemikaaleja ja emäksiä. Materiaalina se on myös edullinen.

Akryylilattian erityisominaisuudet:

 • Pitkäikäinen ja erittäin kestävä
 • Nopea kuivumisaika
 • Edullinen
 • Saumaton
 • Hygieeninen
 • Vedenpitävä
 • Helppohoitoinen
 • Kemikaaleja ja emäksiä hylkivä

Yllä mainittujen etujen lisäksi akryylipinnoitteen karheutta voidaan muuttaa asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Akryylilattian pinta on kuitenkin itsessään jo jonkin verran karhea siinä käytettävien materiaalien ominaisuuksien vuoksi. Akryylipinnoitetta on lisäksi saatavilla useissa eri sävyissä.

Millaisiin tiloihin akryylilattia soveltuu?

Tyypillisimmin akryylilattiaa käytetään suurtalouskeittiöissä, elintarviketeollisuudessa ja yksityisasuntojen märkätiloissa, sillä se on erittäin hygieeninen ja turvallinen. Iskunkestokykynsä sekä äänenvaimennuskykynsä ansiosta akryyli soveltuu erinomaisesti myös suurten hallien, varastotilojen sekä autotallien lattiamateriaaliksi.

Akryylilattia sopii esimerkiksi seuraaviin tiloihin:

 • Suurtalouskeittiöt, leipomot ja elintarviketeollisuus
 • Yksityisasuntojen märkätilat, varastot, autotallit, terassit ja parvekkeet
 • Teollisuushallit, tuotantotilat ja huoltotilat
 • Lastauslaiturit ja muut ulkotilat

Miten akryylilattia asennetaan?

Ensimmäiseksi lattia, jonka pohjamateriaalina on yleisimmin joko betoni tai puu, hiotaan tasaiseksi ja puhdistetaan. Tarpeen mukaan tämä vaihe toistetaan, jotta akryylipinnoitteesta saadaan mahdollisimman kestävä ja pitkäikäinen. Puhdistamisen jälkeen lattia pohjustetaan kerran tai kahdesti, jonka jälkeen siirrytään jalkalistojen pohjustamiseen. Kun jalkalistat ovat valmiit, lattia pohjustetaan vielä yhden kerran. Tämän jälkeen pinta valetaan ja lakataan. Lakkaaminen on erittäin kriittinen vaihe akryylilattian asennuksessa, sillä se suojaa akryylilattiaa kolhuilta ja lommoilta.

Valmiin akryylilattian saat jopa päivässä!

Akryylilattiat sisä- ja ulkotiloihin

Akryylilattia on erinomainen ratkaisu tilaan, joka edellyttää kestävää, turvallista ja vaivatonta lattiapinnoitetta. Toteutamme yli 30 vuoden kokemuksella kokonaisvaltaiset sekä ammattitaidolla asennetut akryylipinnoitteet aina pohjustuksesta valmiiseen, lakattuun lattiapintaan saman katon alta – laadukkaalla ja pitkäikäisellä lopputuloksella. 

Kun haluat helppohoitoisen ja kestävän akryylilattian, ammattilaisemme ovat apunasi!

Ota yhteyttä